“Drinska avantura” je projekat koji promoviše gornji tok rijeke Drine s ciljem stvaranja turističke ponude, povezivanjem turističkih centara sa samim gradom. Promocijom Foče kao otvorene sredine, uz akcenat na povezivanju svih etničkih skupina, različitih kultura i tradicija, Foču želimo predstaviti u najboljem svjetlu.
Drinska avantura je manifestacija koja promoviše rafting, Drinu, ekologiju i mobilnost mladih. Edukativnog je i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je povezati mlade iz različitih sredina, i kroz promociju turizma i kvalitetne zabave predstaviti Foču kao otvorenu sredinu.
Program

Pretražite sajt

Program


Prvi dio manifestacije je dolazak mladih iz različitih gradova BiH i regije, i organizacija Foča Vertical Night Run trke od Trga Kralja Petra do planinarskog doma (200 m visinske razlike). Trkači će startovati sa trkom u 21 čas sa Trga Kralja Petra i trčaće uz Prijeku čaršiju, pored Linee, te osvijetljenom šumskom stazom do Planinarskog doma „Zabrana”, nakon čega slijedi rok svirka na planinarskom domu "Zabrana".

Za najbrže trkače obezbijeđene su nagrade:

I mjesto: 200 KM 
II mjesto: 100 KM 
III mjesto: 50 KM 

Datum: petak, 24. juli, start u 21h sa Trga Kralja Petra

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona 066/892-322 ili putem elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Druga aktivnost je organizacija biciklističke trke „Fun bike ride”. Svi ljubitelji biciklizma startovaće sa Trga Kralja Petra u Foči i voziće preko Pješčanih piramida u Miljevinu odakle se magistralom prema Foči održava takmičarski dio vožnje, do „Južnog mosta slobode” u dužini od 13 km. 

Organizator je obezbijedio nagrade za prva tri mjesta.

I mjesto: 200 KM
II mjesto: 100 KM
III mjesto: 50 KM

Datum: subota, 25. juli, start 8 časova sa Trga Kralja Petra 

Za više informacija kontaktirajte nas na broj telefona 066/892-322 ili putem elektronske pošte This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


Istog dana, nakon biciklističke vožnje, organizujemo ribolovačku priču, malu školu ribolova gdje će iskusni ribolovci najmlađima otkriti tajne osnova ribolova na samom ušću Ćehotine u Drinu, te će se organizovati akcija poribljavanja Drine.

Datum: subota, 25. juli, start 18 časova na ušću Ćehotine u Drinu

Centralna aktivnost je organizacija regate od Rafting centra "Bastasi" do Akva parka "Ušće" u dužini od 18 km.

Svaki učesnik spusta uplatiće kotizaciju za učešće u iznosu od 30 KM što pokriva troškove prevoza do početne tačke spusta, troškove iznajmljivanja čamca i uslugu skipera. Ukoliko učesnici dolaze svojim plovilom, potrebno je samo da se registruju kao učesnici pred samu regatu. 

Pravo učešća na regati imaju samo registrovani učesnici, koji su dužni pridržavati se pravila spusta.

Datum: nedjelja, 26. juli, polazak u 8 časova sa Trga Kralja Petra

Za ostale informacije kontaktirajte nas putem mejla ili na broj telefona 066/892-322


Posljednja, završna aktivnost manifestacije je organizacija di-džej žurke na Akva parku „Ušće”. Ova aktivnost počinje u nedjelju 26. jula, nakon regate. Tokom DJ party-ja, biće održana takmičenja u ispijanju piva i prevlačenje konopca kanuima u bazenu, za šta su obezbijeđene interesantne nagrade.

Slobodne aktivnosti u Foči su obilazak Sat kule, Muzeja Stare Hercegovine, Hrama Svetog Save, Aladža džamije, rječnog ostrva „Brioni“...

Za veće grupe zainteresovanih, postoji mogućnost organizacije obilaska pješčanih piramida (9 km od Foče), kao i obilaska Nacionalnog parka „Sutjeska“.Za više informacija pišite nam na adresu elektronske pošte


This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.


ili broj telefona


+387 66/892-322

OPEN