“Drinska avantura” je projekat koji promoviše gornji tok rijeke Drine s ciljem stvaranja turističke ponude, povezivanjem turističkih centara sa samim gradom. Promocijom Foče kao otvorene sredine, uz akcenat na povezivanju svih etničkih skupina, različitih kultura i tradicija, Foču želimo predstaviti u najboljem svjetlu.
Drinska avantura je manifestacija koja promoviše rafting, Drinu, ekologiju i mobilnost mladih. Edukativnog je i zabavnog karaktera. Cilj manifestacije je povezati mlade iz različitih sredina, i kroz promociju turizma i kvalitetne zabave predstaviti Foču kao otvorenu sredinu.
O manifestaciji

Pretražite sajt

Drinska avantura

Krenite sa nama u avanturu!


„Drinska avantura” je manifestacija koji promoviše gornji tok Drine i ukazuje na sve prednosti Foče kao avanturističke destinacije. Centralni događaj je regata najljepšim i najčistijim tokom ove rijeke u dužini od 18 km, od Rafting centra „Bastasi” do Akva parka „Ušće”.

Manifestacija traje 3 dana. Prvog dana, svi koji se prijave na vrijeme učestvuju u FOČA VERTICAL NIGHT RUN, trci od Trga Kralja Petra do Planinarskog doma „Zabrana”, visinske razlike od 200 m, nakon koje sve posjetioce očekuje rok svirka kod planinarskog doma "Zabrana". Drugog dana ljubitelji biciklizma uživaće u FUN BIKE RIDE, vožnji bicikala od Foče preko Pješčanih piramida do Miljevine, odakle vožnja postaje trka i poprima takmičarski karakter do Foče. Istog dana svi ljubitelji ribolova mogu učestvovati u RIBOLOVAČKOJ PRIČI, maloj školi ribolova i akciji poribljavanja Drine. Trećeg dana manifestacije, nakon REGATE, očekuje nas DJ PARTY na bazenima Akva parka „Ušće”.

Organizator projekta


Organizator "Drinske avanture" je Omladinski pokret Foča.

FACEBOOK    INSTAGRAM    YOUTUBE

OPEN